top of page
Logo-gideon-wit-animatie-over-ons-1600-oranje-achtergrond1500x500.gif

Identiteit met een missie

Versnellen van verduurzaming in de bouwsector

Opdrachtgever

Bureau Door

Gideon

 

Expertise

Concept  

Ontwerp 

Identiteit

Jaar

2021

Gideon is een groep pioniers uit de 'vastgoedwereld'. Ze willen de bouw sneller op een positieve wijze transformeren om de klimaatdoelen te halen en tegelijk bijdragen aan het creëren van een fijne en mooie leefomgeving voor nu en voor de toekomst.

Gideon is een luis in de pels van de conservatieve bouwwereld. Ze zijn een voorvechter van het duurzame bouwen. Dat kan soms wat kostbaarder zijn, maar is wel duurzamer. Ze willen de positieve en duurzame ideeën overbrengen. Daarom heeft het Gideon logo een stevig en toch eigenwijs letterbeeld en een roos. De G is los getekend, waardoor de logo-waarde hoog wordt. Vanuit de combinatie van Gideon letters is de kreet en positieve insteek ontstaan: Ons idee, Gideon.

Gideon werkt vanuit verschillende thema's: energietransitie, materialentransitie, sociale innovatie, cultuur en condities creëren. Elk thema heeft zijn eigen icoon, patroon en uitstraling.

Voor Gideon is de indentiteit ontwikkeld: het logo, de houding (ons idee), vormentaal, iconen, typografie. Dat is toegepast op verschillende middelen. Kijk ook op de website van Gideon.

bottom of page