top of page
Aan het hart assets-_01.png

magazine Aan het hart - over cardiale amyloïdose

Magazine voor analoge cardiologen

Opdrachtgever

Pfizer

 

Samenwerking met

Volle Maan

Roos Koole fotografie 

Expertise

Ontwerp magazine

Jaar

2023

Het magazine is voor artsen die werken met het hart: cardiologen, verpleegkundigen en huisartsen. Maar ook voor mensen die cardiale amyloïdose hebben.

Er is al veel informatie beschikbaar over het ziektebeeld. Dat is digitaal met veel artsen gedeeld. Maar digitaal bewaar je niet, is vluchtig en minder duurzaam. Daarom is er een magazine ontwikkeld waarin alle informatie die al online beschikbaar is, ook gebundeld is in drukwerk. 

 

Amyloïdose is de naam van een groep stapelingsziekten van verkeerd gevouwen eiwitten die zich kunnen manifesteren in allerlei organen zoals hart, nieren, lever, maag-darmkanaal en het zenuwstelsel. Amyloïdose is steeds beter behandelbaar, maar als diagnose nog steeds makkelijk gemist. Deze stapelingsziekte is vaak lastig te herkennen. Nu behandelingsmogelijkheden verbeteren, wordt diagnostiek belangrijker.

Mix van feiten en impact 

Het magazine geeft technische informatie over de amyloïdose. Het is een onbekende indicatie, artsen en wetenschappers vertellen over hoe zij amyloïdose op het spoor komen. 

 

Het is een chronische en progressieve aandoening. Patiënten en naasten vertellen hoe ze daar mee omgaan. 

Bekijk het hele magazine in PDF

bottom of page